About Us


Foto Iris

Iris


Iris is met haar warme stem al jaren een graag geziene en gehoorde gast in jazzclubs, op festivals, concerten en (bedrijfs)feesten.
Ze heeft een uitgebreid repertoire opgebouwd dat reikt van dixieland tot de mooiste standards uit het American Songbook.
Ze heeft o.a. les gehad van Lils Mackinthosh.

Het repertoire van Iris & Friends staat borg voor een gedegen eigentijdse benadering van het mainstream idioom.
The Friends


De vrienden van Iris vinden het een uitdaging om haar op een dynamische manier te begeleiden. Maar ook komt ieder bandlid solistisch aan zijn trekken. Tijdens de concerten wordt een zeer afwisselend programma geboden waarbij het show element zeker niet wordt vergeten.
Niet alleen Iris maar ook de Friends hebben stuk voor stuk hun sporen in de jazz verdiend en spelen daarbij al langere tijd met elkaar samen.

Foto Bas

Bas Toscani


Cornettist Bas Toscani loopt al een flinke tijd mee in het vaderlandse en internationale jazzcircuit.
Zijn militaire diensttijd vervulde hij als eerste trompettist in de Koninklijke Militaire Kapel.
Hij beheerst veel verschillende stijlen. Zo is hij vaak op pad met zijn mobiele Dixieland formatie The Thundering Dixie Hearts maar hij speelt ook bebop in o.a. het Alexander Beets/Bas Toscani Quintet.
Hij heeft met zijn broer Pim de formatie The Swinging Brothers opgericht en is tevens verbonden aan de inmiddels internationaal bekende Pim Toscani's Dixieland All Stars.

Foto Nick

Nick van den Bos


Pianist Nick van den Bos begon zijn muzikale loopbaan als trompettist.
Na les te hebben gekregen van zijn vader op piano, nam hij op dertienjarige leeftijd de trompet ter hand en leerde zichzelf het instrument te bespelen. Op zeventienjarige leeftijd behaalde hij met zijn toenmalige band "SCARAB" op het Loosdrechtse jazzfestival een derde plaats en wist hij ook nog de solistenprijs in de wacht te slepen.
Dit alles had tot gevolg dat hij al jong bij de band van Boy Edgar kwam en vooral s avonds veel speelde met jazzgrootheden als Toon van Vliet, Hans Dulfer, Gerrie van der Klei. Op zijn 23e ging hij piano studeren aan het conservatorium in Amsterdam.
Hij begeleidde in de loop der jaren o.a. Scott Hamilton, Ge Titulaer, Rita Reys, en speelde o.a. bij het Metropole orkest o.l.v. Jerry van Rooyen.


Foto Rob

Rob Veenhuizen


Bassist Rob Veenhuizen kan bogen op een jarenlange nationale en internationale ervaring. Hij heeft o.a. 4 jaar gespeeld bij de Henk Meutgeert Bigband, met o.a. Rudi Brink, Slide Hampton en Toots Thielemans. Rob heeft vele malen opgetreden met Ray Kaart, Frits Kaatee, Jan Verwey, Sytze van Duin, Bert Boeren (vroeger in Dutch Swing College Band). Hij staat bekend om zijn geweldige drive en mooie solo's.Foto Pim

Pim Toscani


Pim Toscani begon zijn carrière bij verschillende dixieland orkesten.
Freelance maakte hij deel uit van vele gelegenheidsformaties o.a. met Ray Kaart en Ruud Brink. Hij was invaller bij onder meer de Dutch Swing College Band (voor Huub Janssen), de New Orleans Syncopators en de befaamde Duitse Allotria Jazz band. Hij is leider van het internationaal bekende Swing Fire Quartet en Pim Toscani's Dixieland All Stars. Hij staat bekend om zijn dynamisme stuwende drumstijl en zijn spectaculaire solo's.


Iris & Friends

voelen zich zowel thuis op het concertpodium als op een party (tijdens bijvoorbeeld een receptie kan het geluid tot fluister zacht worden aangepast).
Bovendien bieden ze u een goed verzorgde en enthousiaste presentatie.


Kijk snel op de Contact-pagina om contact op te nemen met Iris & Friends, voor nadere agenda informatie of voor het aanvragen van de demo CD!